Leguijt Advies

Beleid & Organistatie

drs. F. (Frank) Leguijt MMC
f.leguijt@kpnmail.nl
tel. 06 21 524 536
Enkweg 70, 8071 BK Nunspeet

Opzetten centrum voor kanker in het spijsverteringskanaal (GIOCA)

De behandeling van patiënten met tumoren in het spijsverteringskanaal is een uitgesproken speerpunt van het AMC. Tegen de erkende hoge medische kwaliteit steken service en patiëntenlogistiek nogal schril af. Toegankelijkheid, doorlooptijden, vlotte planning van onderzoeken en behandelingen kregen tot nu toe te weinig aandacht. Door betere afstemming en gerichte extra inspanningen kan de algehele prestatie voor deze groepen patiënten worden verbeterd. Zo kan het AMC zich beter profileren.

Met gespecialiseerde chirurgen, maagdarmleverartsen, medisch oncologen en radiologen zijn de knelpunten geïnventariseerd en is overeenstemming ontstaan over de essentie van een nieuwe aanpak en zijn in onderlinge samenhang processen opnieuw ingericht. Hierdoor worden de doelstellingen gerealiseerd dat patiënten binnen één bezoek aan het AMC duidelijkheid krijgen over hun behandelplan of aanvullende diagnostiek. En dat een afspraak wordt gemaakt voor het uitvoeren van het behandelplan binnen twee weken.

We hebben het multidisciplinaire specialistenteam geadviseerd bij het uitwerken van de plannen en ondersteund bij het in kaart brengen van kengetallen over patiëntenstromen en begroting, alsook aanbevelingen gedaan over het operationaliseren van de plannen.

 

datum: februari 2008